Zweedse peperkoekjes - Pepparkakor

 

Ingrediënten

  • 100 ml water
  • 150 gram roomboter
  • 250 gram kristalsuiker
  • 50 gram honing
  • 450 gram bloem
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel kardemom
  • zakje bakpoeder

Bereiding

Meng de boter, de honing en de kristalsuiker door elkaar. Voeg daarna de kruiden en het water toe en meng er tot slot ook de bloem onder.

Even stevig doorkneden en dan minstens een paar uur (maar liefst een nachtje) afgedekt laten rusten in de koelkast.

Strooi een beetje bloem op het werkblad en rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van maximaal een halve centimeter. Pak een vormpje naar keuze en druk de koekjes uit het deeg. 

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en laat de koekjes ongeveer 5 minuten bakken. Nu nog even laten afkoelen op de plaat en smullen maar!